Артинсталация в парк Марица

0

В димитровградския парк “Марица”  в 7.00 часа на 23.03.2013г върху стара изоставена сграда се появи образът на “Любимеца” на българския театър и кино – Апостол Карамитев. Автор на артистичната хрумка е бившата пиарка на димитровградския театър Мирела Караджова.

Портретът на актьора се вижда от далече, а усмивката му се прокрадва измежду боровите дървета. Внушителният образ е с размери 2х1,50м.

Мирела е от родния Бургас на Карамитев. Това, което я отвежда в Димитровград миналата година е нейната магистърска степен по “ПР на арторганизации”. Художничката и артмениджърка приема поканата от ръководството на театъра да участва в организирането на четирите годишнини, които се състояха през 2013г – 60 години професионален театър в Димитровград, 90г от рождението на неговия патрон – Апостол Карамитев, 40г от неговата смърт и 40г, откакто театърът носи името му.

Любопитно за Мирела Караджова, с артистичен псевдоним Mirella Ka. е че тя е най-младата българка, излагала своя картина в Лувъра. През 2011г тя се включва в Годишния салон на френската асоциация по изящни изкуства под патронажа на президента Саркози.

“Димитровградският театър ми даде възможността да надникна зад кулисите на театралното изкуство, а това винаги е интересно за човек, който е от друг професионален бранш. Оставам с незабравими спомени от този период.”, споделя бившата пиарка на театъра Мирела Караджова.

Видео към създаването на творбата може да видите тук:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here