Читалище пресъздаде „Коледна феерия” под покрива на РКИЦ

0

Концертът  „Коледна феерия“ разказан от  възпитаниците на Народно читалище “Димчо Дебелянов-1960“ отново не остави безразлични хората на духа и красотата на танца.  Руският културно-информационен център за пореден път отвори широки врати  за приказният спектакъл, който  се осъществи по проект към Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община.

За да уважат събитието дойдоха представители от РКИЦ, Столичен общински съвет, културни дейци, музикални педагози и приятели.

Пред многолюдната публика танцово студио“Класик“с педагог Славея Стойчева дебютира с танца  “Сенки“ от балета „Баядерка“по музика на  Минкус. Нежният полъх на мелодията, фееричните костюми и изпълнението на балерините,предизвикаха  аплодисментите и радостните възгласи на пуликата. За да ни покаже една „Зимна приказка” на сцената на залата в РКИЦ рецитираха възпитаниците на читалището от школата по художествено слово Елея, Маги и Дария под артистичното ръководство на Люба Иванова.

Истинско предизвикателство бе появата на малките балеринки от студио”Класик”, които уверено и с чувство за ритъм пресъздадоха „Неаполетанска Тарантела”.

Последва танцът “Приятелки“ от балета“Жизел“по музика  на Адам, „Пахита” по музика на Минкус, вариация „Нежност“ от балета“Спящата красавица“по музика на  Чайковски, както и „Принцеси”  от балета“Лебедово езеро“.Неотдавна на Зимен танцов фестивал в „Модерен театър” студио класик получи сребърен медал.

За да разнообрази „Коледна феерия” невероятните таланти от студио“Музика“ с музикален педагог Росица Йорданова представиха забавни и модерни песни, в унисон с празничното предновогодишно  настроение.

Изненада за публиката бяха живите и разтърсващи хора на фолклорен състав“Софиянчета“ с ръководител Даниела Николова от НЧ”Св.Георги Победоносец”. Коледна песен, радостни възгласи и аплодисменти отбелязаха финала на „Коледна феерия”, която отново ще се завърне и през следващата година. На сцената бяха всички предодаватели,  възпитаници на НЧ „Димчо Дебелянов-1960” и организаторите на събитието.

Миглена Иванова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here