1150 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

0

Съюзът на българските журналисти и Кирило-Методиевският научен център към БАН като съоснователи на Клуб „Дмитрий Лихачов” организират Международна конференция на тема: „Кирило-Методиевите традиции и Дмитрий Лихачов: пътят към осмислянето на българския принос в европейската култура”.

Конференцията ще се проведе на 6 декември 2013 г. от 10.00 ч. в София, Национален дворец на културата, Зала 7 и е посветена на 1150 годишнината от създаването на славянската писменост, включена в Календара на ЮНЕСКО като особено значимо събитие за 2013 година.

Основни теми в програмата са 1150 годишнината от създаването на славянската писменост и ролята на акад. Дмитрий Лихачов за признаване приноса на България и идеята на акад. Дмитрий Лихачов за приемане на Декларация за правата на културата.

В конференцията участват както учени от България, Италия, Русия и Словакия, така и български журналисти, писатели, общественици, интелектуалци.

Untitled-1Изказваме нашата гореща благодарност за финансовата подкрепа на спонсорите на конференцията: Обединена българска банка, Банка ДСК, Стара планина холд АД и Камарата на строителите в България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here