Руският клуб в София чества 23-тата си годишнина

0

Ветераните получиха цвете в знак на почит

Руският клуб  в София навърши 23 години. Негови членове са живеещите в столицата ветерани от Великата отечествена война, оцелели от блокадата, концлагеристи.

Точно на 23 октомври мраморната зала на РКИЦ  прие своите приятели, другари и съмишленици, които не скриха своето вълнение и видимо добро настроение. Организатърът  на събитието и  председател на клуба Нонна Дикова  сподели, че се радва на подобни празници и искрено вярва те да са повече и през следващата година. Поясни,че Руският клуб печели все повече привърженици,а резултатът е  новият им филиал в Батак. Дикова изказа благодарност на ръководството на РКИЦ , за предоставения от тях работен офис за ползване.

Във фоайето на мраморната зала  гостите на тържеството се насладиха на  произведенията на руски съвременни художници.

За да отбележат 23 –тата годишнина  на Руския клуб,  в залата  дойдоха представители от десетки  обществени организации, от   Движение „Русофили”, от БАС, от Дружеството  за приятелство с народите на Русия и ОНД , присъства  Минка Тотева от софийското движение на приятелите на Русия „Ал.Невски” , и.д. председателят на СБЖ Снежана Тодорова, представители от столичното Народно читалище”Димчо Дебелянов-1960”, както и ветераните от войните, които бяха аплодирани и дарени с цвете за „добре дошли”.

Присъстващите посрещнаха с приповдигнато настроение   поздравленията  на ръководителят на представителството на Россотрудничество в България, директорът на РКИЦ в София В.В.Баженов, на Евгений Гузеев-завеждащ консулски отдел към Руската федерация, на БАС, на Снежана Тодорова, която с най-топло чувство подаде кшничка с цветя и бонбони, за да е сладък пътя на приятелите от Русия.

Не спираха   добрите думи казани по микрофона  с пожелания за здраве, творчески успехи, за сбъдване на мечтите на хората. Някои споделиха свои постижения в литературата и дариха книги за Руския клуб. Поетесата Дора Милева посвети свое стихотворение послучай 23 годишнината на  рождениците.

Залата утихна при появяването на ансамбъла към клуба „Душата пее”, които с най-топло чувство изпълниха  онези незабравими и велики песни от революцията и Отечествената война. Голямата изненада дойде от възпитаниците на НЧ”Димчо Дебелянов-1960” и НЧ”Ал.Константинов” ,водени от музикалния педагог Росица Йорданова.  Аплодисментите не спираха заради мелодичната и  патриотична  музика, текст и изпълнения.

Богатата програма от индивидуални песни и поздрави накара присъстващите да запеят заедно с усмивка и с дълбокото усещане,че животът е по-добър когато хората живеят в мир и разбирателство!

Миглена Иванова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here