Етюди в камък, Камен Цветков, галерия Ракурси, 14.11 – 30.11.2013

0

Камен Цветков показва скулптури от камък и картини в галерия „Ракурси“. За тази изложба, за проблемите, които засяга и за своя начин на работа авторът казва:

 

[quote]Етюдът, струва ми се, е най-подходящата художествена форма за изследване на даден проблем – без излишни претенции, но демонстриращ и определени възможности. Работите, показани в тази изложба, са своеобразен отговор на редица въпроси, засягащи възможното взаимодействие между различни опозиции. Опозиции, касаещи формата: конвекс – конкав; нейното експониране: вертикал – хоризонтал; нейното възприятие: присъстващо – отсъстващо. Те не носят конкретна образност, нито са натоварени с конкретно послание. Проблемите, които засягат, са проблеми, отнасящи се единствено до формoобразуването и възприятието.

А в камък, защото камъкът е материал, внушаващ огромен респект – масивен, тежък, труден за работа. В него грешките и неуместните решения не могат лесно да се прикрият. А в същото време камъкът е материал, предлагащ на художника големи възможности, откриващ неподозирани хоризонти.”[/quote]

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here