Шеф Сидония Радева приготвя специалитети с ракия

0

Майстор-готвачът Сидония ще представи как се приготвя сьомга и сорбе с традиционната напитка

DSC_0976Шеф-готвач Сидония Радева ще покаже възможности за комбиниране на ракия с храна и ястия, които могат да се приготвят с традиционната балканска напитка. Домашно приготвена сьомга и сорбе от круша, приготвени с ракия са само част от специалитетите, които Сидония ще демонстрира по време на първия Балкански фестивал на ракията. Урокът ще се проведе в зала 8 на НДК на 25 октомври от 16:15 часа, като част от семинарите, посветени на напитката. В рамките на лекцията, гостите ще имат възможност да дегустират приготвените ястия.

„В България е традиционно да се консумира ракията със салата, с основното дори с десерта. Готвенето с ракия е по-иновативно. Обичайно ракията се е използвала до момента за приготвянето на марината в българската кухня”, каза Сидония. В рамките на курса тя ще представи как влияе използването на напитката на вкуса на храната и кои са подходящите комбинации за десерт, както и с меса. Ще бъдат представени също така необичайни ракии като медената и лютата и как могат да се обвържат с храната. „Готвенето с ракия подсилва аромата на храната и дава един завършен и по-пълноценен вкус”, добавя майстор-готвачът.

По време на изложението ще бъдат представени интересни съчетания към различните ракии в специално обособения мезе кът, като освен традиционните салати, туршии ще могат да се дегустират и  комбинации със сирена и други млечни продукти.

Изложението ще бъде открито на 24 октомври и ще продължи до събота – 26 октомври. През целия период за любителите на напитката ще работи промо магазин за. От него могат да бъдат закупени вносни и най-новите напитки на цени на доставчика. Билетите за фестивала ще се продават на място и чрез ticketpro https://shop.ticketpro.bg/bg/Event/Detail/1218/balkan-rakia-fest на цени от 7 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here