За София Фото Фест

0

SFF logoФотографските изложби са важна част от градската културна среда на столицата. В София всяка година се организират десетки такива събития в галерии, зали, музеи и откритите пространства на града. Почитателите на това изкуство имат възможност да се запознават с творчество на много наши и чужди автори. Да сверяват естетическите си критерии, да добиват нова информация, да се образоват и да черпят вдъхновение.

Но как да помогнем за кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019-та година?  Как да направим така, че по света да научат за София, да я възприемат като културно средище, което да привлича големите творци? Да накараме съседите ни да идват специално до нашия град на фотографско събитие, както това се случва с концертите на големи музикални звезди?  Да се пише по страниците на нашите и на световните медии за нещо, реализирано в най-големия град на България? Да помогнем да се развива мисленето, естетическите нагласи, професионализма на фотографите, да разтоварва, но и да повдига въпроси, да образова зрителите? И още и още въпроси…

София Фото Фест си поставя нелеката задача да се превърне в традиционна международна дестинация за гостуващи творци и изложби. Да даде шанс на нашата публика и на гостите на града ни да срещнат изкуство, което може да се види в големите музеи и галерии по света. Да участват безплатно в уъркшопи и семинари на най-добрите сред международните фотографски, редакторски, кураторски и научни кръгове. Да получават информация и да комуникират очи в очи с авторите на изложбите, признати творци, с качества, с награди и международна популярност. София Фото Фест дава възможност за изява на различни жанрове и течения във фотографията. На млади, талантливи и обещаващи автори, които да застават с гордост до признатите във времето величия във фотографията.

Официалното откриване на София Фото Фест е на 17.09.2013г от 18:00 във Vavacom ArtHall.

Тук може да видите програмата за целия фестивал: PLAKAT PROGRAMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here