Проведе се Българо-китайски бизнес форум

0

Българо – китайски бизнес форум с участието на бизнес делегация от Китай и над 50 представители на българските делови среди, се проведе в столичния хотел Шератон. Форумът, който се състоя вчера, бе организиран от БТПП със съдействието на Българо–китайската търговско-промишлена камара (БКТПК).

Бизнес делегацията от Китай включваше представители на държавната администрация и на държавната фирма Shanghai Join Buy Group Co. Ltd, чиято основна дейност е купуване, продажба и отдаване под наем на недвижими имоти с търговска цел, както и изграждане на модерни търговски центрове.

Форумът бе официално открит от председателя на БКТПК Виктор Азманов, който поздрави гостите от името на председателя на БТПП Цветан Симеонов.

Изпълнителният секретар на Съвет GS1 България Христо Содев представи дейността на GS1 International , свързана с разработването и внедряването на  глобални стандарти и решения, с цел повишаване на ефективността и прозрачността по веригите за търсене и предлагане в различните отрасли по света. Той  запозна участниците и с дейностите на Съвета в България, както и с новостите по прилагането на стандартите GS1 в сферата на здравеопaзването.

Ксу Ксуелин – директор  на Административната комисия и Надзор на активите на район Jing’an, Шанхай, представи членовете на делегацията и държавните предприятия в района. Като водещи сектори той отбеляза недвижимите имоти и хранително – вкусовата промишленост. От холдинга Shanghai Join Buy Group бяха представени различни компании, занимаващи се с дизайн и архитектура, производство на сушено месо и бонбони.

Официалната част на форума приключи с представянето на арх. Стефан Добрев, който запозна китайската делегация с различни проекти в България.

Форумът продължи с двустранни срещи между китайските представители и регистрираните за участие български фирми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here