Слово на Г-н БАШАР САФИЕ Вр. Управляващ Посолството на Сирийската Арабска Република в София

0

Уважаеми Дами и господа ,позволете ми в началото да приветствам нашите приятели представителите на българските парти, народни организации, парламентарни групи, целят приятелски български народ, присъстващи и отсъстващи сирийци пребиваващи в България, също приветствам господа членове  на дипломатическите мисии, акредитирани  в Република  България.

Обръщам се от името на Асоциацията на сирийците в България, с големи благодарности за участието ви в този семинар, за което искаме чрез него да изпратим мирно писмо на народите от целия свят и да им кажем, че терористичните планове, които бяха начертани и подкрепяни от много държави с пари, оръжие, медийно подбуждане, обсада за разрушаване на сирийската държава като цивилизация , икономическо, културно, морално и геополитическо съществуване са провалени чрез твърдостта и саможертвата на Сирийската арабска армия, сплотеността на сирийският народ с неговите ръководители и мъдрото управление на лидера им Президента Сирийска Арабска Република д-р Башар ал Асад.

Мирното политическо решение  е единствения подход на сирийското правителство от началото на кризата, защото е единственото решение, което противоречи на външната намеса. От това убеждение излезе и тръгна инициативата на г-н Президента д-р Башар ал Асад,  чрез политическата Програма за преодоляване на кризата в Сирия, която започна действително да се прилага.

 

Сирийското правителство заяви, че е готово да преговаря с всички страни, желаещи доброто на Сирия запазвайки нейния суверенитет и свободно решение.

При нас в Сирия ислямът е умерен и ние не притежаваме радикално мислене, което го отхвърляме и противопоставяме. Който иска да разруши Сирия ще му кажем, че Сирия е  светлина на добронамерените и огън на разрушителите. Сирия не е АЗ или ТИ. Сирия АЗ и ТИ , казваме на тези настанени в хотелите и  седящите  на паричните каси, чакайки  финансиране, че сирийския народ е по-силен от вашите пари, оръжие и заговори. Ние сирийците сме тези, които решават кой остава и кой тръгва. Ние го казахме на площадите, улицата, сирийските домове в Родината и в чужбина, че сме с цивилизована и мирна Сирия, под ръководството на Г-н Президента Д-р Башар ал Асад.

 

 

 

 

Като представител на Сирийската Арабска Република в България, ви информирам от името на Сирийското правителство, че вратите са отворени за подведените, съжаляващите и манипулираните,  да си предадат оръжията и да се върнат в лоното на своята Родина.

Посолството на Сирийската Арабска Република в Република България и в целия свят са с отворени длани към нашите граждани, за да  затворим една  черна страница, приличаща на лятна буря. Нека забравим гневът и агресията. Победата се вижда на хоризонта, а на нашите лица са изписани добронамереност и толерантност, за това споменавам тези сирийци, които отсъстват днес, да вземат инициативата и да се върнат към лоното на Родината.

На края, с дълбок поклон, поздравяваме нашите мъченици, военни и цивилни, които загинаха от терористични атаки, които платиха с живота си, за да живеем в мир.

Поздравяваме всички майки, които загубиха своите деца, поздравяваме всички  деца, които загубиха своите бащи, поздрав за всеки сириец, който се противопостави на заговора и подкрепи стабилна и издръжлива Сирия.

Благодарствен поздрав за всеки подкрепил Сирия, за да преодолее трудното положение.Поздрав за Велика Русия, поздрав  на китайското любящо сърце, поздрав на устойчивия Иран  и поздрав на приятелските  държави от   „БРИКС „ и на Република България, която приюти сирийците в продължение на  дълги години, които се обучаваха и изгледаха своите деца тук, за нейното търпение към някои от нашите сънародници.Ние, сирийците днес казваме, че сме против радикализма и насилието и казваме, че сме единни и ни представя една асоциация и едно посолство.

Благодаря

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here