ДУЗИНА – галерия “Академия”, 02.04–14.04.2013г

0

Изложба “Дузина” представя различни произведения: плакат, графичен и уеб дизайн, визуална комуникация, създадени в последните дванадесет години от възпитаниците на катедра “ПЛАКАТ И ВИЗУАЛНА КОМУНИКАЦИЯ”, с куратор – проф. Георги Янков. Официалното ѝ откриване бе на 2.04.2013г и може да се види до 14.04.2013г.

Изложбата, която НХА представя в галерия „Академия“, има за цел да обхване във възможно най-голяма пълнота развитието, проявите и посоките на реализация на възпитаниците на катедра „Плакат и визуална комуникация“ в първите дванадесет години на XXI век. По този начин се поставя началото на системен анализ на промените в изразните средства, символи и знаци в съвременния плакат, графичен дизайн и визуална комуникация.

Авторите в изложбата сами избират формата си на участие – отпечатани творби, видео и слайд представяне, триизмерни работи и др. Всички те чрез творчеството си са допринесли за нивото на българското плакатно изкуство.

Изложбата „Дузина“ е част от проект на катедра „Плакат и визуална комуникация“, който дава възможност да се проследят промените в езика на плаката, настъпили вследствие на новите комуникации. Какви са темите на деня пред глобалното село, кой ги задава и как се визуализират, кой генерира информацията и къде тя преминава границата на личното пространство. Защо динамиката на комуникация променя нейния език – това са само част от актуалните въпроси за първата декада на нашия век. Търсенето на техния отговор е задължителен за работата и обучението на студентите от „Плакат и визуална комуникация“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here