РИНГАНА: една необикновена история, за човека, който успява да промени светът на здравето към по добро

0

Хартберг

През 1993г 24-годишният Андреас Вилфингер стои в бяла престилка в малка лаборатория на семейния хотел, забърква сам емулсии, купува активни вещества, изпробва, експериментира, програмира своя собствена база данни, сам създава своите първи опаковки.

Историята на “Рингана” започва в средата на 90-те години, дълго преди био-бума в козметиката. Още неговите родители, изпреварвайки своето време през 70-те години, се отнасят много сериозно към здравето и залагат на безкомпромисен подход при храненето в своите хотели. Вдъхновен от това и като внимателен наблюдател на нарастващите проблеми на нашето общество у него назрява потребността от промяна: “Когато например четях за канцерогенни вещества като съставки в нашата храна и козметика, за наднормено тегло или диабет още при деца, ми ставаше все по-ясно, че искам да направя нещо друго за нашия свят.”

Направи го по-добре

Идеята за свежа козметика идва от грижата към децата му. Един ден неговият син донася от детската градина паста за зъби. Същата съдържа едно вещество, което всъщност няма какво да търси в една паста за зъби – триклозан. Всъщност то се използва в болници за унищожаване на бактерии още в зародиш. Когато се ползва постоянно, придобива се резистентност и когато на човек му потрябва, триклозанът вече не действа. Вилфингер намира това за обезпокоително: “Бяхме станали родители много млади и си бяхме дали дума, че ще правим всичко по-добре от другите. За мен беше важно с какво моите деца се сблъскват в света. Исках и да покажа, че може да бъдат произвеждани продукти и без рискови съставки.” Един от неговите първи продукти тогава е тъкмо дентално масло, създаването на което се опира на индийското учение Аюрведа, при което устата се почиства чрез плакнене с масла и по този начин се отстраняват бактериите.

42-годишният предприемач със сърце и душа е от хората, които искат да направят света по-добър.

Живее така, както и прави нещата

“Още си спомням, когато купихме нашата първа смесителна машина за 400 000 шилинга (30 000 евро) от Италия. Това бяха много пари.”

От тогава насам този предприемач произвежда в Хартберг (Щирия, Австрия) уникална свежа козметика и естествени хранителни добавки без рискови вещества като консерванти, разтворители, стабилизатори и минерални масла – затова пък с концентриран пълнеж от активни вещества и при използване на високи технологии, т.е. high-tech – продукти. При съставките залага на чистата природа, старото познание и най-висока ефикасност. Растителните екстракти идват от контролирани био-насаждения. Напълно се избягват животински суровини.

Идеята да изгради една компания с основната идея за устойчиво развитие му донася през 2010г наградата TRIGOS на областта Щирия.

“Рингана” съществува още от 1993г, дълго преди био-тренда в козметичната промишленост.

Без мисъл за неуспех

Концепцията на шефа на “Рингана” Вилфингер е наистина необикновена. Вземате устойчиво произведена свежа козметика (стоката се поръчва он-лайн или по телефона в “Рингана” и достига директно до потребителите) без дълги престои на склад, с кратък срок на годност, затова пък – с много по-висока и стойностна комбинация от активни вещества. В началото му се присмиват, когато говори с аптекари и хвали своите продукти. “Какво да правим с този кратък срок на годност?!” отговарят всички. “Разбира се, имаше неуспехи, но никога не съм мислел, че мога да претърпя провал”, разказва Вилфингер.

В началото е мечтата – на пазара да се изкарат съвършено различни продукти. Отбрана козметика, при пълен отказ от химия и същевременно толкова безкрайно богата откъм активни вещества, каквато дотогава не е имало и днес все още няма. Съвместно с екип от експерти, прихванали искрата на тази идея, създава”Рингана”. За три години се разработват първите продукти. Три години, белязани от здрава работа, много идеализъм, както и много открития. И накрая – успехът на един напълно нов начин на мислене при грижата за кожата – свежата козметика.

Днес “Рингана” принадлежи към най-бързо растящите компании в Австрия и достига оборот от повече от 11 милиона евро. Тайната е не само в стриктно провежданата мисъл за устойчивост, но преди всичко и в това клиентите да бъдат наистина доволни – 70% от тях поръчват отново.

[tabs titles=”Гергана Дойчинова”][tab]Самостоятелен Рингана-партньор

GSM: +359 888 71 68 37, +359 878 68 67 20;

http://BioNatureFresh.eu

www.facebook.com/RinganaBulgaria

[/tab][/tabs]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here