Тривиняно Дриймс, ПЕРСИСТЪРС, инсталация на фотографии, 25.01–23.02.2013

0

От 25 януари, иновативната фотографска изложба, дело на ПЕРСИСТЪРС, ще бъде изложена в Градската художествена галерия на Пловдив. Тя се състои от 60 рекламни пана, които са част от проекта „Тривиняно Дриймс”.

Изложбата е организирана от Италианския културен институт в София, съвместно с Градската художествена галерия и Община Пловдив и се вписва в календара на събитията на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”.

„Тривиняно Дриймс” изследва стереотипните аспекти на формата и нейните очертания, като работи върху възприятието за туризъм и територия, пътуване и миграция, изток и запад, център и периферия. Кодирането на образа на даден пейзаж означава да го осмислим, но няма как да съществува посока, без да съществува център.

Всичко започва когато границата със Словения и област Фриули Венеция Джулия бива премахната и най-източната точка на Италия се превръща в главна връзка с Балканите. Целият проект възниква вследствие на следното размишление: липсата на ясно разпознаваемото ни позволява да съзерцаваме неговото присъствие.

Тривиняно е малко селце, сгушено в провинция Фриули на границата със Словения. Чрез осъществяването на перформънси в региона, ПЕРСИСТЪРС са пресъздали перфектната почивка, мечтаната дестинация, следвайки пътеките на измислена карта от западния свят.  Така възниква едновременно морският и планински курорт, с международно летище, атракционни места, театър, оживен нощен живот, луксозни сафарита и спа центрове. Използвайки точните снимки са направени промоционални туристически материали – брошури, каталози, плакати, сувенири и стелажи. Всички запитвания, получени на страницата на сайта www.trivignanodreams.com стават част от проекта.

Проектът „Тривиняно Дриймс” е успешно представен в Неапол, Милано, Венеция и София, в рамките на Италианския Фестивал, който се състоя през юни 2012 г.

ПЕРСИСТЪРС е артистично дуо, съставено от сестрите Изабела и Тициана Перс. Те разкриват техниките си за разпознаване на образите и формите, преобръщат идеите ни за клишета, символи и общоприети виждания, като използват единен език и премахват предубежденията в едно въображаемо пространство.

Откриване: 25 януари 2013г  от 18.00ч.

Организатори:

Италиански културен институт в София,  съвместно с: Градска художествена галерия – Пловдив, Община Пловдив

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here