Онлайн седмици на китайското кино

0

От края на декември до 8 януари следващата година на сайта VBOX7 ще бъдат качени 6 прекрасни китайски филма за кунфу, които бъргарските интернет-потребители ще могат да гледат безплатно. Това са : „Кръстопътят Чаокоу“, „Хунчюан и Йончун Кунфу“, „Наставникът Сюен Дзан“, „Младите години на борбата”, „Бойците с мечове от града Шуанци”,„В преследване на идеите на Съма”.

В тази връзка церемонията по откриването на онлайн седмиците на китайското кино се проведе в посолството на Китай в България. Мероприятието е организирано съвместно от китайското посолство, радио Китай за чужбина и най-голямата дигитална медийна компания в България „Нетинфо”. На церемонията присъстваха китайският посланик г-н Гуо Йеджоу, съветникът по културните въпроси г-н Лиу Йонхун, изпълнителният директор на видеосайт VBOX7 към „Нетинфо” г-н Емануйл Манолов и представителите от медийната, културната и образователната области.

Господин Лиу Йонхун поздрави присъстващите с топли думи и изрази задоволството си от факта, че в България отново – за втори път, се провеждат онлайн седмици на китайското кино. За списание „Черно и Бяло” той сподели: „Въпреки, че двете страни се намират далеч една от друга, те са запазили добрите отношения и тесните контакти на базата на взаимно политическо доверие, взаимоизгодна търговия и взаимно уважение и внимание към културата. И Китай и България са страни с древна цивилизация. Филмите и на двете страни съдържат дълбоки културни елементи и показват уникалния чар на изкуството на Изтока и Запада. Филмите са резултат от развитието на културата, изкуството, науката и технологиите. Те също са и важен мост за духовен обмен, по-доброто опознаване и разпространението на дружбата. Интернет предоставя нова възможност за филмовия обмен между Китай и България. Като един приоритет на разнообразните културни мероприятия, второто издание на онлайн- седмицата на китайското кино ще даде възможност на повече българи да видят китайски филми по интернет и да усетят привлекателността на китайските традиции и съвременната култура.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here