РКИЦ подаде ръка на читалище „Димчо Дебелянов” точно преди Коледа

0

Руският културно-информационен център отвори широко врати за Коледния  концерт на възпитаниците на Народно читалище”Димчо Дебелянов-1960” в столицата.

Точно преди новогодишните празници залата в РКИЦ бе препълнена от почитатели на изкуството и духовността на хората, които искаха да се насладят на прекрасните танци,музика, пеене и талант.

Децата от школата по художествено слово с педагог Паола Колева ни върнаха в една зимна приказка и благодарение на  стиховете публиката предвкуси очакваните празнични дни.

Присъстващите многократно аплодираха изпълненията на младите музиканти от школата по китара с ръководител Теодоси Цингилев. Техните изяви са свързани с концерти и изпълнения в цялата страна.

Феерията на танца никой не може да отрече, особено когато става дума за балет. А студио”Класик” има вече дългогодишна история под ръководството на Славея Стойчева. Най-радостни останаха малките възпитаници на школата към читалището, които макар и четиригодишни доказаха своето присъствие и съпричастност към танца. Те изпълниха „Веселите джуджета и снежинки”.

Гости на концерта бяха ученици от естрадното студио към Народно читалище „П. К. Яворов”, които под ръководството на певицата Маргарита Горанова успяха да  грабнат публиката в залата.

Богатата концертна програма включваше  изпълнение на „Умиращия лебед” по музика на Сен Санс, вариации от балета „Корсар” по музика на Адан, вариация на „Есмералда” по музика на Пуни, антре от балета „Спящата красавица” по музика на „Чайковски”, танца „Нежност” и танца”Канарейка”.

Дуцата от студио „Музика” с педагог Росица Йорданова направиха истински фурор от артистичност, музикален талант и всичко това заедно. Някои от участниците са носители на престижни международни награди и любимци на публиката в страната. Те изпълниха коледни песни, „Жена на всички времена”, „Като да и не”.

По време на коледното тържество най-малките зрители  не престанаха да обикалят сцената, да поднасят цветя на изпълнителите, да припяват в тон с любимите изпълнители.

И за достоен финал на празника  три от балерините на студио „Класик” представиха на сцената „Маскарад” по музика на Хачатурян.

Председателят на читалището Иван Митев пожела на всички весели и радостни новогодишни празници, усмивки по лицата на всички деца, щастие и мир в техните семейства.

На сцената бяха всички: преподаватели,  възпитаници, гости  и цялата радост от предстоящите Коледни празници.

А ние, от читалището,  от сърце благодарим за съдействието на нашите приятели и духовни спътници от Руския културно-информационен център. Искрено вярваме да продължим нашите творчески и културни взаимоотношения.

Миглена Иванова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here