АББ инвестира около 23 милиона долара в нова фабрика в България, разкривайки 600 нови работни места

0

Предприятието в района на Пловдив ще осигурява продукти за ниско и средно напрежениеСофия, 6 декември, 2012г –  АББ, водеща сила за технологии и автоматизация,  планира да инвестира около 23 милиона долара за изграждането на своя втори завод-инвестиция „на зелено” в България. Новото предприятие се създава с цел да поддържа силния растеж на АББ в производството на енергетично и автоматизирано оборудване и да посреща бъдещото търсене на тези продукти в Европа.

Заводът в района на Пловдив ще играе ролята на вътрешен доставчик на АББ на продукти с ниско и средно напрежение. Когато заводът бъде завършен изцяло, в него се очаква да работят около 600 души.

За Питър Симон, Мениджър на АББ за България,  инвестицията подчертава важността на България като база за ефективно производство: “Радваме се, че продължаваме развитието на АББ в България и внасяме международен опит и нови работни места в региона.”

Официалната церемония за първа копка по строежа на новия завод ще се състои на 6 декември 2012г, в присъствието на Президента на България  Росен Плевнелиев.

Производствената база ще бъде построена върху обща площ от около 15000 квадратни метра и по план трябва да бъде пусната в действие до края на 2013г. Това е втората мащабна инвестиция на АББ в района на гр. Пловдив. Първият завод-инвестиция на зелено бе построен през 2009г и понастоящем осигурява работа на над 700 души.

АББ функционира в България чрез три компании в пет различни локации. Трите производствени бази на АББ са разположени в Петрич, Севлиево и Раковски. Новата инвестиция на зелено ще бъде четвъртото предприятие на АББ в България. С него общият брой на служителите на АББ в България ще достигне 1800.

ABB (www.abb.com) е лидер в технологиите за производството на енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Концернът АББ има свои компании в над 100 страни в света и повече от 145000 служители.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here