Възродени с Юмейхо – изкуството на божествения масаж

0

Повечето хора биха задали въпрос, а какво е Юмейхо?

Най-общо казано, Юмейхо е терапевтична методика за лечение, благодарение на която костите се позиционират добре спрямо ставите и се премахва нарушеният баланс в човешкото тяло. Юмейхо е система от древни познания, съчетани с най-модерни медицински достижения. При прилагането му най-добре се повлияват заболяванията на опорно-двигателния апарат и на нервната система, особено депресиите.

Ние не си даваме сметка за сериозните последици, до които водят незначителни на пръв поглед травми. Разместванията в дадена става, до които се стига след преживяна травма здължително водят до размествания в поне още две стави. По този начин се стига до увеличаване на асиметрията в човешкото тяло, която от своя страна води до изместване центъра на тежестта и увеличаване на неговата биологична възраст. Счупванията на кости, навяхвания на стави, натъртвания на мускули оставят трайни последици след себе си. След тях настъпват промени в тъканите и позиционоирането на костите, които често водят след себе си други здравословни проблеми и тежки заболявания. Стига се до измествания на костна система, вътрешни органи, кръвоносни съдове. Най-силната отрова за ставите обаче си остават отрицателните мисли и чувства.  Хипократ  преди хиляди години ни е предупредил да пазим гръбнака си, защото той е закачалката на всички болести.

Потърсихме господин Лука Докузанов – водещ специалист,  притежаващ  IV степен в Юмейхо терапията – да сподели:

ГЦ: Може ли с помощта на  Юмейхо терапия да се преодолеят настъпилите, вследствие на преживяна травма, промени и да се стигне до пълното възстановяване на баланса в  човешкия организъм? Има ли наистина възможности Юмейхо терапията да „съживи”, да възроди костите и ставите след преживяна травма?

ЛД: В превод Юмейхо означава Изкуството на божествения масаж. Прилагането на терапията цели да възвърне заложената по идея симетрия в човека. Човешкото тяло в своята перфектна форма представлява кръст. Хоризонталната линия на този кръст е хълбокът, а вертикалната – линията на гръбнака. Тези две линии трябва да се пресичат под ъгъл от 90 градуса, което е нарушено при повечето хора.Постигането и запазването на баланса в човека е дълъг процес , тъй като освен физическо тяло  хората имат дух , душа и разум.Възникналите противиречия между тях или преживяна травмa на физическо, психоемоционално или умствено ниво води до блокиране на жизненаат енергия чи/ки, ци, жи/.Стига се до появата на дисбаланс. Изключително често измененията настъпват още по време на вътреутробното развитие и раждането.Травмите ,които човек получава по-късно през живота си, внасят допълнителен дисбаланс, ако нервната система и възстановителните способности на организма не са успели да се справят със самата травма. Но от всичко ,  което съм учил и продължавам да търся  установих,че  постигането на изцеление  става най-бързо с ЮМЕЙХО терапия.

ГЦ: Давността на травмата има ли значение?

ЛД: Разбира се, колкото травмата е по скорошна възстановяването на организма и    постигането на  баланс  е по лесно. Времето, необходимо за възстановяването след травма, зависи и от възрастта. Когато при нас дойде пациент, много често е изненадан, че пренебрегваме субективните му оплаквания, а работим върху дълбоките причини за неговото страдание. Често това са родови травми, с които той живее без да подозира.

ГЦ: Какъв съвет ще дадете на читателите на списание ”Черно и Бяло”?

ЛД: Да са едни от хората, които ще имат кураж, сила и воля да променят света към по добро. И да се доверяват само на специалисти с висока квалификация в ЮМЕЙХО терапията.

За контакти, адрес и телефони на
“Академия на здравето Св. Лука”, лице Лука Докузанов

[info]http://www.yumeiho-bg.com/index2.html[/info]

 

Гергана Цветанова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here