Зад успеха на всеки човек стои солидното образование

0

Най-успешните образователни програми и тенденции  ще бъдат представени в столицата на специализирано изложение „СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА 2012”

Изложение „СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА” ще се проведе в столичния хотел „Шератон” на 17 и 18 ноември от 10 до 18 часа. То ще бъде официално открито от н.прев. Джонатан Алън, посланик на Великобритания. Организатори са две от водещите в България консултантски фирми за образование в чужбина ЕДЛАНТА и Скай Лайнс.

Представители на едни от най-елитните пансионни училища и колежи от Великобритания, Швейцария, Австрия, Испания, Франция и Кипър   ще отговорят на всички, които се интересуват за условията по приема, обучението и организацията на свободното време.

Безплатни презентации по време на съпътстваща програма ще помогнат на родителите да се ориентират в разнообразието от академични програми и да изберат най-подходящото пансионно училище за своето дете. Общата характеристика на тези училища е, че те имат утвърдени традиции и авторитет, учебните програми са с целенасочена подготовка за успешен  прием на възпитаниците им  в най-добрите университети в света.

Обучението е съобразено с индивидуалните интереси, възможности и потребности на децата. Развиват се умения за самостоятелно мислене.  Идеята на програмата е всяко дете да се прояви най-добре в   сферата, в която има интереси.

Отлично подготвените педагози стимулират децата да изразят и доразвият своите интереси и таланти, както по време на учебните часове, така и чрез множество извънкласни клубове и дейности. Те работят непрекъснато по различни проекти в екип. Изграждат се умения за общуване, за културен диалог за защита на различни тези и идеи. Частните пансионни училища разполагат с отлична база и добре Някои училища са специализирани и са изградили репутация на особено подходящи за деца с изявени таланти, както в академичната сфера, така и в областта на музиката, изобразителното изкуство или спорта.

Децата живеят в комфортна и безопасна среда, в уютна обстановка. Научават се да живеят в общност, изграждат умения за толерантност и взаимно уважение.

Насилие, подигравки и грубости са недопустими и се санкционират строго. Стимулира се почтената конкуренция. Реда и дисциплината в тези училища се спазват стриктно. Всички опити за нарушаването им се наказват, като за драстични нарушения – като пушене,  употреба на алкохол и агресия, могат да доведат до изключване.

Храненето на учениците е на място, като всички училища разполагат с отлична база.

Диетолози се грижат за балансираното и здравословно ежедневно меню на децата.

Екип от психолози анализира всяка конфликтна ситуация, за да се избегнат напрежения сред децата. В тези училища децата с гордост заявяват, че принадлежат към общност и на свой ред училището уважава и показва таланта на своите ученици.

Критериите за престижност се определят от традициите и успеваемостта на възпитаниците им в най-престижните  университети като Cambridge University; Edinburgh  University;

Essex University; Imperial College; Indiana State University; London School of Economics & Political Science (LSE); Manchester University; Moscow Medical Academy и др.

Сред изложителите се откроява Brighton College, един от най-престижните колежи на Острова, носител на наградата на Sunday Times “Най-добро частно училище в Англия” за учебната 2011/ 2012 г.

Handcross Park School (Brighton College) е сред най-уважаваните училища за прогимназиално обучение в Южна Англия и е със завидната 125 годишна история. Правнуците на сър Уинстън Чърчил са възпитаници на училището.

Сред изложителите е и  CATS COLLEGE, известен с уникалният подход в  преподаването и обучението и отличен като “пример за подражание” при последните инспекции от Министерството на образоването в Англия. Преподавателите отделят време, за да открият какви са целите и потенциала на учениците и след това прилагат индивидуален учебен план, гарантиращ техния напредък през всеки етап от обучението.

В изложението участва и Lord Wandsworth College, сред чиито възпитаници са  холивудския актьор Джулиан Сандс,  директора  на британската прокуратура Саймън Клементс  и известния онкологичен хирург Ричард Съливан.

Едно от най-добрите швейцарски училища Lyceum Alpinum Zuoz  също ще бъде представено на изложението. Сред неговите известни възпитаници са основателят на Порше – Фердинанд Порше;  Аксел Спрингер – основател на една от най-големите мултимедийни компании в Европа;  австрийския бизнес магнат и председател на борда на Фолцваген Фердинанд Пих; Граф Фабер-Кастел, изпълнителен директор на най-голямата в света компания за производство на писалки, моливи и офис консумативи „Faber-Castell”.

Една от българските възпитанички на колежа тази година постигна максимално висок резултат на изпита International Baccalaureate – 45 от 45 точки. Само 0,2% (или 109 студенти от 41’500) в световен мащаб са достигнали този най-добър резултат.

Royall Russell School е училище под патронажа на НВ Кралицата на Великобритания. То е основано през 1853г. и има завидна репутация не само поради първокачествените условия и прекрасната среда за обучение, които предлага, но и поради високата успеваемост на възпитаниците.

Изпитите за тези училища обичайно са по езика  (английски или немски),  за ученици от 10ти  и 11ти клас – и по някои от специалните предмети.

За първи път в България се представят и елитни пансионни училища, в които обучението е на френски език ( Saint Denis International School) и на испански език ( King ‘s College Madrid).

Всеки, който реши да инвестира в обучение в подобни училища, може да разчита, че освен качествено образование,  детето ще усвои чуждият език  до съвършенство, ще изгради самостоятелност, толерантност и култура на общуване, ще развие интересите си и любознателността си. Изложението ще даде богата и разнообразна информация за най-успешния избор на училище за хората, които ценят значението на образованието като най-важното условие за успеха на всеки човек.

За първи път в България в дните на изложението кандидатите за средно образование в чужбина ще имат възможност да положат изпити за прием и стипендии в избраните от тях училища. Изпитните сесии ще бъдат на 17 и 18 ноември от 14:30 до 18:00 ч. За участие в тях е необходима предварителна регистрация на сайта
на изложението www.bsfair-bg.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here