Yotzov Clarinet Sextet, 16.10.2012/ 19:00 часа, СГХГ

0

Почитателите на добрата музика могат да видят на живо шест музиканта, както никога преди – Yotzov Clarinet Sextet, с еклектичната си програма и звуци, които не могат да бъдат сбъркани.

Yotzov Clarinet Sextet се състои изключително от студенти, настоящи и завършили, на виртуозния български кларинетист Борислав Йоцов. Във формацията свирят пет кларинета и един бас кларинет, а младите таланти са както следва:

Цветелина Найденова

Ангелина-Огняна Гочева

Мартин Котрулев

Атанас Илиев

Явор Гайдов

 

Неизменният шести елемент, който споява и вдъхновява групата, е, разбира се, самият Боби Йоцов. Пиесите, които ще бъдат изсвирени са с аранжименти, създадени специално за секстета. Ще чуете както класически произведения (които очаквате), така поп песни (по-скоро неочаквани) и авторски парчета на Христо Йоцов и Боби Йоцов. От Бах, през Чайковски до Джо Кокър и Queen –

Yotzov Clarinet Sextet предлага нещо ново и различно за родната ни клубна сцена. Съчетавайки класическо с популярно в музиката, се създава една не само качествена, а и интересна формация и то само за кларинет. А неочакваните и интересни включвания на всеки един музикант ни разкриват и различните им музикални умения, които добавят закачливост и динамика в програмата на Yotzov Clarinet Sextet.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here