„Храброто куче” – детско предсталвение, 06.10.2012/ 11:30 часа, СГХГ

0

[quote]Участват:  Ана Вълчева, Василия Дребова, Златина Никифорова, Красима Ставрева, Мартина Апостолова, Ренета Иванова, Стойка Стефанова, Яна Мошолова; ХореографияСтефана Танева; МузикаSOUNDFLAME –  Стойчо Иванов, Петър Кузмов, Бранимир Фиданов; ДраматургияАлександър Мануилов и актьорския екип; Сценография Биляна Георгиева, Георги Батилов,  Ирина Магдалинчева;

РежисьориСветослав Николов, Mилена Станойевич[/quote]

Кучето е най-добрият приятел на човека, и това го знае всяко хлапе. Кучето е храбро, честно и вярно. Приказката за „Храброто куче“ разказва за приключенията на един такъв приятел на човека. Историята оживява на сцената на Университетски театър с помощта на млади,  талантливити актриси написали и създали детското представление по един уникален за България метод великолепно обединили принципите за работа с маски на Жак Льокок и начините за създаване на приказка от Джани Родари.

Историята ни отвежда на едно красиво и щастливо място, където няколко кучета живеели безгрижно със своя господар. Той обичал всички кучета, но имал свой любимец. Един ден силите на господаря го напуснали… и тогава, най-любимото от всички кучета се впуснало в опасно приключение, за да намери лек за стопанина си. Въпросът дали ще успее, и през какви перипетии ще трябва да премине храброто куче ще владее всички малки и големи зрители през цялото време на спектакъла.

За реализацията на спектакъла „Храброто куче“, актьорите преминаха през обучително ателие за работа с маски по метода на известния френски мим и педагог Жак Льокок. Водещ на ателието беше известната в тази област немска актриса Соня Евалд.  В изгражденето на приказката се вкючиха музикантите от SOUNDFLAME – Стойчо Иванов, Петър Кузмов, Бранимир Фиданов, младия хореограф – Стефана Танева, драматургът – Александър Мануилов, а маските бяха изкусно изработени от сценографите – Биляна Георгиева, Георги Батилов и  Ирина Магдалинчева. Всички тези артистични средства бяха отлично съчетани от режисьорите Светослав Николов и Mилена Станойевич.

Повече информация, снимки и видео може да намерите на адрес:  http://sites.google.com/site/hrabrotokuche,  и видео на адрес: http://youtu.be/QkHXI57OZ8A

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here