“Пътуване”, 11.09-25.10.2012/ галерия “София Прес”

0

Книжарница София Прес, ул. “Славянска” 29, организира изложба-живопис на художника Генчо Накев. Официалното откриване е на 11.09.12 от 18.00 часа.

[quote][/quote]”Светът е твърде много с нас и ние сме твърде много със себе си. Понякога имаме нужда да избягаме в открита самота, в безцелност, в морален отдих от направляване на чистата случайност, за да обострим сетивата на живота, да вкусим изпитанието и да бъдем заставени за миг да работим отчаяно без значение върху какво.“

(Джордж Сантаяна)

 

Пътуването /в областта на живописта/ е приключение, което си организираш сам, понякога предвиждайки, по-често –  не, околните намеси, обстоятелства, предизвикателства…В работите си Генчо Накев „пътува”, експериментира и решава различни естетически проблеми на сложната живописна материя. Познат на публиката с множество участия в различни общи и самостоятелни изяви, този път авторът изследва в няколко цикъла богатата взаимовръзка на време и пространство. Пътуването, в никакъв случай не е с ясна маркировка и по утъпкани пътища, тъй както сложно преминават покрай нас силуети, хоризонти, знаци и открития. Както казва авторът, „пътувайки, придобиваме знания от първа ръка”. Неговата експозиция е посветена на пътуването, а всеки е поканен да го преживее и насити с емоции си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here