Ново в МГМИ: „Арт релакс”

0

Първото издание на работилницата по изящни изкуства  „АРТ РЕЛАКС” в Галерията стартира на 8 февруари.

Новият вечерен арт уъркшоп „АРТ РЕЛАКС” е възможност не само да обогатите познанията си в областта на изящните изкуства, но и ще ви достави незаменимото удоволствие да разчупите ритъма на ежедневието.

„АРТ РЕЛАКС” работилница се води от изкуствоведа Цветелина Анастасова, дипломиран специалист по западноевропейска живопис и архитектура в Сорбоната.

Теоретичните части и презентации за всеки един урок са подготвени в съдействие с Библиотеката по история на изкуството и археология (Bibliothèque de l’INHA) в Париж.

Всяка среща е с продължителност два часа като заниманията са обособени в две главни части. След кратко въведение в тайните, историите и любопитните факти около живота и творчеството на най-големите майстори на 20 век, се преминава към практическо занимание и финален конферанс, в който всеки участник в „АРТ-РЕЛАКС” ще може да изяви себе си като творец.

Курсът се провежда всяка сряда от 18:00 до 19:30 ч. на Оборище 10. Поради ограничения брой  места до 8 души, желателно е записванията да стават една седмица предварително.

КАКВО Е ART RELAX?

Вечерен уъркшоп по изящни изкуства, резервиран ексклузивно за възрастни. Всеки урок е придружен от кратка презентация върху творчеството на най- големите артисти, изпълнена с любопитни факти, закачливи анекдоти и хумор… Практическата част включва  рисуване и стимулиращи дискусии.

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

Всеки, който би искал да се докосне до изящните изкуства, не само като наблюдател, но и като изследовател, забавлявайки се…

КАКВО Е РЕЛАКСИРАЩОТО В ДАДЕНИЯ УЪРКШОП?

„АРТ РЕЛАКС” ви дава свободата да изразите себе си, чувствата си и тайните си в приятен творчески кадър и да избягате от баналността на ежедневието… Поне за няколко часа!

ПРОГРАМАТА /8 ФЕВРУАРИ – 18 АПРИЛ/:  

  • Черно и бяло: Герника и Пикасо – 8 февруари и 15 февруари;
  • Харномия и контраст на цветовете: Тъгата на Краля и Матис – 22 февруари и 29 февруари;
  • Композицията и символизъм: Миро – 7 март и 14 март;
  • Тоналност и сложен цвят: Клод Моне – 21 март и 28 март;
  • Перспективата:илюзия и реалност Питър Блейк – 4 април и 11 април;
  • История и стенни графити: Жан-Мишел Баскиа – 11 април и 18 април.

Всяка тема, заложена в програмата ще се провежда в рамките на две последователни срещи, фиксирани в сряда. Уроците ще са с продължителност един час и половина:

  • Първата част обхваща презентацията плюс практическа част;
  • Втората част включва изпълнение и конферанс с чаша вино.

Месечната програма включва четири срещи.

За контакти и записвания:
Цветелина Анастасова – АРТ КОНСУЛТАНТ
tsvetelina.a@modernartgallery-bg.com
+ 359 88 750 6001 + 359 2 943 4000
Галерия за модерно изкуство София
ул. Оборище 10, София 1000

http://modernartgallery-bg.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here